VR ei tiedä, käykö ilmainen e-viisumi Allegro-junassa lokakuussa

VR:n mukaan on vielä epäselvää, käykö Venäjän kaavailema maksuton sähköinen viisumi Allegro-junissa lokakuussa.

–  Meille ei ole tullut vahvistettua tietoa, käykö e-viisumi junassa, VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen kertoi STT:lle.

Tuomisen mukaan tieto saadaan viimeistään lokakuun 1. päivänä, jolloin venäläiset julkaisevat listan rajanylityspaikoista, joissa e-viisumi on käytössä.

–  Tietysti toivomme, että saisimme tiedon jo ennen sitä, ja käymme vuoropuhelua, mutta tämä on heidän päätöksensä, joten me emme voi vaatia mitään.

VR toivoo Allegro-junien olevan tuolloin listalla, mutta mahdollista on myös, että e-viisumi tulisi junassa käyttöön vasta siirtymäajan jälkeen.

–  Ensimmäisen tiedon mukaan se olisi tullut vasta 2021, mutta tätä tietoa ei ole vahvistettu mihinkään suuntaan.

Venäläismedia: Allegron asemat puuttuvat listalta

Venäläinen ABNews uutisoi toissa päivänä, että e-viisumia ei ehkä voi käyttää Allegro-junassa.

Venäjän liikenneministeriön valmistelemassa määräyksessä on listattu raja-asemia, joilla sähköinen viisumi kelpaa. ABNewsin mukaan listalta puuttuu Viipurin asema ja Pietarissa sijaitseva Finljandski vokzal eli Suomen asema, jotka ovat Allegro-junan matkustajien maahantulopaikkoja.

Liikenneministeriön listan mukaan e-viisumi kelpaisi autoliikenteessä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran vastaisilla raja-asemilla eli Torfjanovkassa, Brusnitshnojessa ja Svetogorskissa.

Meriliikenteessä sähköisellä viisumilla pääsisi maahan Pietarissa Morskoi vokzalin satamasta ja Passazhirski port -satamasta. Lisäksi e-viisumi kelpaisi Vysotskin eli Uuraan satamassa. Myös Pulkovon lentoasema Pietarissa hyväksyisi sähköisen viisumin.

Suomen ulkoministeriö kertoi elokuun alussa, että ilmainen sähköinen viisumi Pietarin ja Leningradin alueelle olisi tulossa lokakuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.