VR reagoi lentolakkoon - lisää vaunuja Kuopion-juniin

Rautatieyhtiö VR on päättänyt lisätä ylimääräisiä vaunuja tämän viikonlopun junayhteyksiin Helsingin ja Kuopion välillä. Lauantai- ja sunnuntaipäivien Helsinki–Kuopio-Intercityissä on yksi lisävaunu, samoin kuin sunnuntai-illan Kuopio–Helsinki-Intercityssä.

VR:n viestintäyksikön mukaan muutoksen osasyynä on ilmailualan lakko.

– Viikonlopun junat ovat meillä tavallisestikin aika täysiä. Varaudumme nyt kuitenkin erityiseen vilkkauteen, Janna Viisterä VR:ltä kertoo.

Raideliikenne on perinteisesti ollut yksi lentoalan työtaistelujen hyötyjistä. Viisterä ei kuitenkaan halua korostaa asian merkitystä liikaa.

– Katsomme, miten tilanne kehittyy. Jo pelkästään hiihtolomien takia suurten kaupunkien välinen junakapasiteetti on pitkälti käytössä, eli mahdollisuuksia isoihin reagointeihin ei ole, hän muotoilee.

VR:n ohella ruuhkiin on varautunut halpabussiyhtiö Onnibus. Se on tuplannut bussikapasiteettinsa Helsingistä Kuopioon, Mikkeliin ja Lappeenrantaan kulkevilla linjoilla sekä Tampere–Vaasa-välillä.

Yritys kuitenkin korostaa, ettei lentoliikenteen takkuaminen vaikuta asiaan.

– Nyt on hiihtolomakausi, suuri sesonkimme, Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala sanoo.

– Ilmailualan työtaistelu voi näkyä meillä jonkin verran, mutta en usko, että paljon. Lentäen Suomessa liikkuvat eivät taida olla ihmisiä, jotka haluavat säästää matkakuluissa, hän miettii.

Heijastusvaikutusten vähäisyyteen uskotaan myös linja-autoliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys Matkahuollossa. Sen liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo sanoo suoraan, että ilmailualan työtaistelulla ei ilakoida.

– Lentoliikenne on Matkahuollolle tärkeä kumppani. Esimerkiksi lentokentille mennään paljon busseilla, ja nyt menijöiden määrä voi vähentyä, hän muistuttaa.

– Liikenteen häiriötilanteet eivät ole toivottava juttu. Niissä ei ole voittajia, Ylitalo näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutisanalyysi: Opiskelupaikkaa hakeva nuori tekee isomman päätöksen kuin arvaakaan – työvoimapulaa ei ratkaista vain aloituspaikkoja lisäämällä

Hurja 210 miljoonan euron säästötavoite maakuntatason sote-toimijoilla – väkeä on vähennetty yt-neuvotteluissa jo ainakin 1 100 henkilötyövuoden verran

Sote-alan työvoimapula riivaa maakuntatasolla lähes koko maassa, vaikka samaan aikaan työntekijöitä vähennetään säästösyistä

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon alkaa

Kolme loukkaantui vakavasti paketti- ja henkilöauton kolaroitua Keravalla, 17-vuotias lähti onnettomuuspaikalta karkuun

IL: Tamperelainen pienkerrostalo on vaarassa sortua – asukkaat saattavat joutua evakkoon

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä

Tietotekniikan palvelualalle syntyi uusi työehtosopimus – ratkaisun piirissä yli 70  000 työntekijää

Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen

Ministeri Lintilän ykköshuoli koronaviruksesta: "Alihankintaketju tyssää Kiinaan"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.