Suomalaisten kesän suosikkiolut on myös maailman juoduin

Suomalaisten suosituin kesäolut on myös maailman juoduin olut. Taloustutkimuksen kyselyyn vastanneista hieman yli puolet piti vaaleaa lageria parhaana oluena kesällä. Erityisesti tätä mieltä ovat naiset, joista 57 prosenttia kannattaa vaaleaa lageria. Miehillä vastaava luku oli 51 prosenttia. Tutkimuksen tilaajana oli Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Vaihtoehtoina oli vaalean lagerin lisäksi vehnäolut, India Pale Ale (IPA) ja American Pale Ale (APA), tumma lager, pils, porter/stout ja alkoholiton olut. Toiseksi suosituin oli vehnäolut ja kolmanneksi IPA tai APA. Alkoholiton olutkaan ei jäänyt aivan nollille, sillä viisi prosenttia äänesti sitä parhaaksi kesäolueksi.

Suomalaisille olut on erityisesti saunajuoma. Tätä mieltä oli kaksi kolmasosaa vastanneista. Lähes puolet pitää olutta seurustelujuomana ja lähes kaksi viidestä ruokajuomana.

Kesäkuussa olutta myydään noin kaksinkertainen määrä tammikuuhun verrattuna. Oluen tilastoitu kulutus henkilöä kohti oli viime vuonna 76,6 litraa. Luku ei sisällä arviota yksityisestä matkustajatuonnista.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton teettämä tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa 17−22.2.2017. Tutkimukseen vastasi 1403 suomalaista, jotka ovat iältään 18−70-vuotiaita. Kysymykseen parhaasta kesäoluesta vastasivat ne 992 henkilöä, jotka vastasivat kyselyssä myös juovansa olutta joskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.