Vaaliuurnille lähtijöillä käyttöä sateenvarjolle monin paikoin

Vaaliuurnille lähtijöillä on tänään moni paikoin käyttöä sateenvarjolle. Lännestä saapunut sadealue on jo aamulla tuonut vettä lounaisimpaan Suomeen. Melko yhtenäiset sateet leviävät päivän mittaan muualle Etelä- ja Keski-Suomeen.

Pääkaupunkiseudulla vettä saadaan viimeistään puoliltapäivin, kertoi päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta STT:lle aamuyhdeksän jälkeen.

Hänen mukaansa sää on tänään epävakainen myös maan pohjoisosissa. Siellä ripottelee paikallisia, hajanaisempia sateita.

Eurovaalipäivä jää vuodenaikaan nähden tavanomaista viileämmäksi. Maan kaakkoisosissa lämpö ehtii nousta ennen sateiden saapumista 13–14 asteeseen, mutta sielläkin päädytään iltapäivällä noin 10 asteeseen. Pohjois-Lapissa mittarit kipuavat vain muutamaan asteeseen, ja sade voi pohjoisessa tulla osin räntänä.

Eteläisillä ja lounaisilla merialueilla tuulee tänään navakasti tai kovaa.

Maanantaina sadealue siirtyy Suomen itäpuolelle, ja aurinko saattaa näyttäytyä Etelä- ja Keski-Suomessa. Lämpötilat kohonnevat maanantaina hieman tämän päivän lukemista.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.