Vaarallinen potilas kiinni Jyväskylässä

Jyväskylän Kangasvuoren sairaalasta torstaina karannut vaarallinen miespotilas saatiin hetki sitten kiinni. Potilas tavoitettiin kello kolmen jälkeen junaradalta Seppälänkankaalta kävelemästä Laukaan suunnasta kohti Jyväskylää.

Poliisi pääsi miehen jäljille yleisövihjeen perusteella. Kiinniotto tapahtui rauhallisesti, eikä mies tehnyt poliisille vastarintaa. Mies kuljetettiin takaisin sairaalaan.

Poliisi kehotti välttämään ulkona liikkumista

Poliisi sai ilmoituksen paenneesta potilasta kello 12.30. Eilen keskiviikkona potilaaksi tuotu mies särki ikkunan ja otti mukaansa ison palan lasia. Poliisi löysi lasinpalan myöhemmin metsästä. Mies ei paennut särkemästään ikkunasta vaan ovesta, jonka toinen henkilö avasi.

Paosta kuultuaan poliisi kehotti asukkaita välttämään ulkona liikkumista alueella. Myös lähistön kouluja pyydettiin pitämään ovensa suljettuina.

Jyväskylän poliisin komisario Olli Hurtta kertoi kahden jälkeen iltapäivällä, että etsijät kadottivat miehen jäljet. Aluksi uskottiin, että metsän suuntaan paennut potilas saadaan nopeasti kiinni.

Poliisikoira jäljitti miestä

Hurtan mukaan miestä etsi seitsemän partiota ja poliisikoira. Aluksi etsinnät keskitettiin Kangaslammen alueelle. Myöhemmin haravoitavaa aluetta laajennettiin.

Mies ei ole vanki, vaan Kangasvuoreen muuten tuotu potilas. Sairaalan riskiarvion mukaan väkivaltainen mies voi käyttäytyä arvaamattomasti.

Kangasvuoren sairaalan ylilääkärin Päivi Heikkilä-Karin mukaan karannut potilas oli tahdosta riippumattomassa hoidossa. Hän oli parhaillaan neljä päivää kestävällä arviointijaksolla, jonka tarkoitus on selvittää välittömän hoidon tarvetta. Heikkilä-Kari ei kertonut, miksi sairaala pitää paennutta potilasta vaarallisena.

- Vaikeisiin psyykkisiin kriiseihin liittyy usein uhkaavuutta itseä tai toisia kohtaan, Heikkilä-Kari totesi yleisellä tasolla.

Hurtan mukaan paennut potilas ei ole kukaan tunnettu väkivaltarikollinen.

Rehtori: Hysteriaa ei tullut

Huhtaharjun koulun rehtorin Auli Vasaran mukaan koulu avasi ovensa uudelleen ennen kahta iltapäivällä, koska etsityn miehen uskottiin lähteneen pois lähistöltä. Oppilaita ei hetkeen päästetty ulos rakennuksesta, mutta nyt he saavat jälleen liikkua normaalisti.

Vasaran mukaan potilas ei kohdistanut kouluun erityistä uhkaa. Ovet kuitenkin suljettiin varotoimena, koska paennut voi käyttäytyä arvaamattomasti. Oppilaille kerrottiin suoraan, mistä koulun sulkemisessa on kysymys.

- Mitään hysteriaa ei tullut, vaikka tämä sattui lähelle toissapäivän tapahtumia, Vasara viittasi Kauhajoen koulusurmiin.

Pukeutunut huppariin

Jyväskylän seudulta kotoisin oleva potilas on syntynyt 1984. Hän on noin 180 senttiä pitkä, hoikkavartaloinen ja tummahiuksinen. Mies on pukeutunut mustaan tai ruskeaan, raidalliseen huppariin ja tummiin housuihin.

Kangasvuoren sairaalassa hoidetaan psykiatrista hoitoa tarvitsevia potilaita. Sairaalassa on kolme suljettua osastoa ja yksi avo-osasto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.