Vaarallisia kemikaaleja varastaneelle miehelle tuomioksi yhdyskuntapalvelua

Vaarallisia kemikaaleja kuopiolaisesta koulusta varastanut mies tuomittiin 87 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen 23-vuotiaan miehen varkaudesta, huumausainerikoksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja näpistyksestä kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, mutta muutti rangaistuksen yhdyskuntapalveluksi.

Mies murtautui Jynkänlahden kouluun joulukuussa 2015 varastaakseen sen lukitusta kemianluokan kaapista muun muassa erilaisia happokanistereja. Mies ehti kasata koulun ulko-ovelle erilaisia vaarallisia kemikaaleja, joita käytetään huumeiden valmistuksessa. Murtohälytyksen paikalle hälyttämät poliisit saivat miehen kuitenkin kiinni itse teosta.

Lisäksi mies näpisti viime kesänä kaupasta ilmapistoolin, kaasupatruunan ja ilmapistoolin luoteja.

Hänen kotoaan löytyi lisäksi huumeiden valmistukseen käytettävää liuosta.

Mies oli aiemmin tänä talvena tuomittu jo sakkoihin jo 18 rikoksesta. Oikeuden ratkaisun mukaan mies oli tehnyt nyt tuomittavana olleet rikokset ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla. Siksi oikeus katsoi, ettei ehdollinen vankeusrangaistus ole riittävä seuraamus.

Lisäksi miehen on maksettava Kuopion kaupungille reilut 740 euroa korvauksia rikottujen ovien ja lasitiiliseinän korjauksesta, vartijan hälytyskäynnistä ja oikeudenkäyntikuluista.

Mies on valittanut saamastaan yhdyskuntapalvelutuomiosta.

Vaarallinen ilmiö - nuoren miehen vaatekaapissa oli räjähdysvaara

Mies varasti vaarallisia kemikaaleja kuopiolaiskoulusta