Vaasan rata sähköistetään vihdoin

Vaasan radan sähköistämistyöt saattavat alkaa jo ensi vuonna, mikäli kunnat lähtevät lainoittamaan hanketta. Hallitus on lupautunut rahoittamaan sähköistyksen kuluvan vaalikauden aikana.

Vaasan ja Seinäjoen välisen rataosuuden sähköistäminen varmistui eilen, kun hallitus sopi budjettikehyksestään. Kova lobbaus tuotti vihdoin tulosta, iloitsi Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio. Sähköistämistä on puuhattu vuosikaudet.

Hallituksen suunnitelmissa on rahoittaa hanke vuosina 2010-2011. Kustannuksiksi on laskettu runsaat 20 miljoonaa euroa.

Hanketta saatetaan aikaistaa vuodella, mikäli valtion kanssa sovitaan kuntarahoituksesta. Vaasa ja naapurikunta Mustasaari tekivät jo tammikuussa periaatepäätöksen hankkeen lainoittamisesta, mikäli tarve niin vaatii. Valtio on lähtenyt siitä, että kyse on korottomasta lainasta.

- Millä tahansa ehdolla mukaan ei kuitenkaan mukaan lähdetä, huomauttaa Lumio.

Vaasa on ainut aluekeskus, jolta on puuttunut sähköistetty junayhteys.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.