Vaatekorin palosta isot savuvahingot asuntoon

Kerrostalon asukkaat havahtuivat savuun sunnuntai-iltana Kuopion Petosella. Muutama asukas näki Kiirunanpolun kolmekerroksisen talon rappukäytävässä vaaleaa savua kello 21:n aikoihin ja soitti asiasta hätänumeroon.

Kun palomiehet tulivat paikalle, savua ei näkynyt enää rapussa, mutta palomiehet huomasivat savun hajun tulevan ylimmän kerroksen asunnosta.

Kohdeasunnossa ei ollut ketään kotona. Kun palomiehet menivät kaksioon sisälle, osoittautui, että asunnossa oli syttynyt joskus illan aikana tulipalo.

Palo oli syttynyt makuuhuoneessa olevassa vaatekorissa ja tupruttanut asuntoon illan mittaan runsaasti savua ja nokea. Asunnossa ei ollut toimivaa palovaroitinta, joten palo oli saanut edetä asunnossa ensin kenenkään huomaamatta.

Kun huoneiston ovet olivat kuitenkin kiinni, liekit olivat jossain vaiheessa lähes tukahtuneet itsestään. Kun ovea avattiin, vaatekasa leimahti vielä tuleen, mutta palomiehet sammuttivat sen nopeasti.

Pelastuslaitos tuuletti asuntoa savusta noin tunnin ajan.

Palo ei ollut päässyt leviämään muualle taloon. Pelastuslaitoksen mukaan kohdeasunto kärsi kuitenkin mittavat noki- ja savuvahingot. Poliisi ilmoittaa asiasta asukkaalle.

Poliisi tutkii tarkemmin palon syttymisen syytä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.