Vaikea kelirikkokevät tulossa Savoonkin

Tänä keväänä on odotettavissa tavanomaista vaikeampi kelirikko, ennustaa Tiehallinto. Ennätyksellisiä kelirikkoja odotetaan erityisesti sorateille, mutta se tulee vaivaamaan myös vähäliikenteisiä päällystettyjä tietä.

Kelirikkoa tulee esiintymään koko Suomessa aivan eteläosia lukuun ottamatta. Pahimmin kelirikosta arvioidaan kärsittävän Keski-Suomen, Savo-Karjalan ja Vaasan tiepiireissä.

Osalle tiestöä joudutaan asettamaan painorajoituksia. Raskaan liikenteen rajoittamisella vähennetään teiden vaurioitumista. Viime vuosina painorajoituksia on jouduttu asettamaan 600-1400 tiekilometrille.

Kelirikkoennuste tehdään syksyn ja alkutalven sään perusteella, mutta kevään ilmoilla on suuri vaikutus. Yöpakkaset, aurinkoiset ja tuuliset säät parantavat tilannetta. Suuret sademäärät ja nopea roudan sulaminen sen sijaan lisäävät kelirikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.