Vaimo haki miehen nimissä 150 000 euroa lainoja

Mies alkoi ihmetellä, kun luottoyhtiöistä alkoi tulla hänelle kirjeitä myönnetyistä lainoista. Kävi ilmi, että hänen entinen vaimonsa oli hakenut kulutusluottoja miehen nimissä.

Esitutkinnassa selvisi, että lainoja oli nostettu lähes 21 000 euroa. Nainen ohjasi rahat lapsensa tilille. Nostetut lainat oli maksettu takaisin.

Lisäksi nainen oli yrittänyt saada miehen nimissä kahdesta luottoyhtiöstä yhteensä 135 000 euron edestä lainoja. Lähes kaikki hakemukset oli tehty, kun pariskunta asui vielä yhdessä.

Nainen kertoi toimineensa pakon edessä, koska mies ei suostunut maksamaan talouden kaikkia yhteisiä menoja yhdessä. Mies puolestaan kertoi, että pikavipeistä velkaantunut nainen eli yli varojensa. Miehen mukaan naisella oli kuukausittain menoja tuhat euroa yli tulojen.

Syyttäjä vaati torstaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa naiselle ehdollista vankeutta törkeästä petoksesta, neljästä petoksesta sekä petoksen ja kahden törkeän petoksen yrityksestä. Käräjäoikeus antaa tuomion myöhemmin kansliapäätöksenä.