Vakava uhka - Uhkauspuheet yllättivät Aarnio-käräjillä

Jari Aarnio joutui poistumaan omasta oikeudenkäynnistään ilmitulleiden uhkausten takia torstaina.

Huume- ja virkarikossyytteiden oikeudenkäynti Helsingin käräjäoikeudessa torstaina sai uuden käänteen uhkauspuheiden takia.

Tähän mennessä Aarnio on itse ollut paikalla kaikissa istunnoissa. Hän tuli käräjäoikeuteen tavanomaisesti myös torstaina.

Hän poistui kuitenkin kiireesti paikalta heti aamulla. Aarnion avustaja kertoi tuomarille ja syyttäjille, että syynä poistumiseen on Aarnion lähipiiriin kohdistunut vakava uhka.

Avustajan mukaan perheeseen kohdistunut uhka tuli Aarnion tietoon yllättäen aamulla.

Aarniota ei ole velvoitettu olemaan oikeudenkäynnissä paikalla eikä hänen siten tarvinnut kysyä poistumiseensa lupaa keltään. Asia ilmoitettiin kuitenkin syyttäjille ja tuomarille.

Paikalle tulivat päivällä myös poliisit selvittämään asiaa. Poliisilla ei ollut uhkauksesta tietoa ennen kuin media kertoi siitä julki.

Siviilipukuiset poliisit tulivat uutisjuttujen jälkeen oikeustalolle ja istunnon tauolla alkoivat selvittää asiaa Aarnion avustajan kanssa.

Oikeudenkäynti jatkui torstaina normaalisti useilla todistajien kuulemisilla Aarnion poissaolosta huolimatta.

Kuultavina olivat muun muassa poliisikoirien ohjaajat Kuopiosta ja Lahdesta sekä tutkinnanjohtajia, joita kuullaan Aarnion rakennukseen ja tontille kohdistuneita etsintöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Asianajaja hermostui: KRP kuunteli avustajan puhelun

Rahakätkö löytyi piikkitutkaimella

Aarnion rahojen etsintää setvitään oikeudessa