Vakoilusta syytetty Kivimäki: Olen syytön

Tanskassa on alkanut oikeudenkäynti vakoilusta epäiltyä suomalaistutkijaa vastaan. Professori Timo Kivimäkeä epäillään tietojen luovuttamisesta venäläisdiplomaateille.

Oikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin Glostrupin käräjäoikeudessa.

Kivimäki vakuutti istuntoon saapuessaan syyttömyyttään.

- Aion sanoa olevani syytön, hän kertoi oikeussalin ulkopuolella.

Hän pahoitteli, että asia käsitellään salassa julkisuudelta.

- Olen pahoillani kaikesta tästä salamyhkäisyydestä. Olisin halunnut, että asia olisi käsitelty julkisesti, mutta en voi tehdä asialle mitään.

Kivimäkeä syytetään vakoilusta Tanskan rikoslain niin sanotun lievän vakoilupykälän mukaan. Hänen sanotaan tehneen muun muassa turvallisuuspoliittisia analyyseja venäläisille korvausta vastaan. Syytteen tarkkaa sisältöä ei salaisen oikeudenkäynnin vuoksi ole tiedossa.

Kivimäki itse epäili, ettei hän saa missään vaiheessa kertoa omaa versiotaan asiasta julkisuudessa.

- - -

Korjattu uutista: oikeudenkäynti käydään Glostrupissa, ei Kööpenhaminassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Ei tuloksia Postin työriidan sovittelussa – paperipostista tänään vain pieni osa perille, pakettien jakelu toimii lakon aikana paremmin

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Orpo patistaa perussuomalaisia vastuunkantoon: "Pitää ottaa kantaa myös hankaliin kysymyksiin, eikä vastata aina vain maahanmuutto"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.