Valiokunta pyytänee uutta esitystä takausvastuista

Euroalueen väliaikaiseen vakausrahastoon ERVV:hen liittyvä lainsäädännöllinen ongelma on jäänyt ratkaisematta eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Henki valiokunnassa oli, että hallitukselta halutaan uusi esitys.

Eduskunta hyväksyi taannoin hallituksen esityksen takausvastuiden korottamisesta 7,9 miljardista eurosta noin 14 miljardiin euroon. Tulkinnanvaraisen ja virheellisen perustelutekstin vuoksi kolmessa valiokunnassa kansanedustajille jäi se kuva, että tämä 14 miljardin euron määrä sisältää myös lainojen korot.

Tosiasiassa kyse on lainatakausten nettomäärästä. Sen päälle tulevat vielä korot.

Asian käsittely jatkuu kahden viikon kuluttua.

Valiokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen (sd.) mukaan on todennäköistä, että hallitukselta halutaan uusi esitys, jossa takausvastuiden rajat selvitetään uudelleen.

Enemmistö suomalaisista ei usko Kreikka-vakuuksista käydyn väännön heikentäneen Suomen vaikutusvaltaa EU:ssa, kertoo Ylen teettämä kysely.

Vastaajista vain kolmannes arvioi jupakan heikentäneen Suomen asemia. Suurin osa eli 38 prosenttia katsoo, että vaikutusvalta on ennallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen annettu rankkasade- sekä tuulivaroitukset

Jyväskylän senioritalo jälleen ilmiliekeissä – palo levinnyt toiseen rakennukseen

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.