Valpas kansalainen ilmoitti aseellisesta miehestä keskustassa - totuus paljastui äkkiä

Poliisin mukaan kuopiolaiset ovat tarkkoja ja valppaita hyvällä tavalla. Hätäkeskukseen tuli torstaina soitto, jossa yksi valpas kansalainen ilmoitti Kuopion keskustassa liikkuvasta epäilyttävästä autosta. Soittaja oli havainnut auton kyydissä rynnäkkökiväärin.

Poliisin mukaan kyse oli poliisin ja Puolustusvoimien harjoituksesta, jonka vuoksi poliisi oli juuri tekemässä harjoituksen jatkumisesta ilmoitusta hätäkeskukseen.

Valpas kansalainen ehti kuitenkin soittaa ensin. Kun hätäkeskus välitti tietoa aseesta poliisille, poliisi pystyi tosin heti silloin vahvistamaan, että kyse oli harjoituksesta.

Harjoituksessa maastopukuun pukeutuneet sotilaat suojasivat Kuopion kaupungintaloa, kun harjoituksessa puolestaan rosvoa esittäneet hyökkäsivät paikalle, ja rosvojen autosta ammuttiin yksi vartija.

Harjoituksen vuoksi auto oli siviiliauto. Poliisin mukaan kansalainen toimi tilanteessa aivan oikein, kun hän ilmoitti epäilyttävästä asiasta hätänumeroon.

Aiemmin julkisuudessa oli kerrottu, että harjoituksen osallistujat tunnistaa sotilaspuvusta ja Suomen lipusta sen hihassa tai esimerkiksi poliisin virkapuvusta.

Rosvojen esittäjät olivat kuitenkin tunnuksettomissa vaatteissa.

Poliisin mukaan valpas kansalainen ilmoitti hätänumeroon myös auton tiedot rekisterinumeroa myöten - ja se numerokin oli otettu ylös oikein.

Ammoniakki haisi, kun viranomaisten harjoitus eteni jo Kuopion keskustan laidoille – katso kuvat

Uusimmat

Kotimaa

Yksityishenkilön tiedoilla haettiin parissa päivässä pikavippejä 217 000 eurolla

Viisihenkinen perhe tarvitsee monta tonnia välttämättömiin kuluihin – Kuluttajatutkimuskeskus laski, millaisilla budjeteilla Suomessa tulee toimeen

Hallitus haluaa laajentaa ja tiukentaa pikavippien korkokattoa – korolle 30 prosentin yläraja

Ylioppilastutkinnon rakenne muuttuu – aineiden vähimmäismäärä kasvamassa yhdellä

Mediatalo Keskisuomalainen sai osan hakemistaan radioluvista, mutta ei saanut toimilupaa Kuopioon

Tietolähdetoiminnan ongelmista kerrottiin "jokaiseen paikkaan", sanoo Aarnion ex-alainen Rainiala

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.