Valta vaihtui Venäjällä, Moskovan protestit jatkuivat

Venäjän vallanvaihdos sinetöitiin tänään, kun presidentinviran jättänyt Dmitri Medvedev otti paikkansa maan pääministerinä. Duuma eli parlamentin alahuone vahvisti Medvedevin nimityksen äänin 299-144.

Ennen äänestystä Medvedev linjasi, että Venäjän on mm. karsittava byrokratiaa, taisteltava korruptiota vastaan ja parannettava maan kilpailukykyä.

Medvedevin odotetaan muodostavan hallituksen kuluvan viikon aikana.

Ex-pääministeri, presidentiksi palannut Vladimir Putin aloitti kautensa tuttuun machotyyliin jääkiekkokaukalossa Moskovassa. Putin teki maalin, maalisyötön ja ratkaisi ottelun rangaistuslaukauksella ottelussa vanhoja neuvosto- ja venäläiskiekkolegendoja vastaan.

- Tein tämän päätöksen kauan sitten, kuten olen avoimesti kertonut. Emme ole esittäneet yhteiskunnan tai parlamentin edessä mitään sellaista, mitä voisi sanoa tempuksi tai poliittiseksi peliksi, sanoi Putin vaihdoksen jälkeen.

Venäjän poliisi vapautti pidättämänsä opposition johtohahmot Aleksei Navalnyin ja Sergei Udaltsovin. Oppositio järjesti viime yönä mielenosoituksia Putinin uutta presidenttikautta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.