Valtakunnansovittelija: Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna

Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle nettisivuillaan.

Helteen mukaan Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden välistä työriitaa soviteltiin tänään, mutta työriitaan ei ole mahdollista löytää ratkaisua ennen huomenna alkavaa työtaistelua. Helteen mukaan osapuolet jatkavat neuvotteluja huomenna.

Lakko alkaa huomenna seitsemässä betoniyrityksessä ja niiden tytäryhtiöissä. Työtaistelun kohteina ovat Betonimestarit, Betset, Parma, Rajaville, Parma Rail, Rudus, Ruskon Betoni sekä niiden tytäryhtiöt, joissa sovelletaan alan työehtosopimusta.

Jos neuvotteluissa ei päästä tulokseen, lakko jatkuu 20., 23. ja 24. huhtikuuta. Lakkoilu jatkuu myös toukokuussa, jos tulokseen ei päästä.

Rakennusalalla on käyty neuvotteluja jo kuukausien ajan. Sopimukset päättyivät helmikuun lopulla, ja alalla on ollut ylityökielto maaliskuun alusta lähtien.

Rakennusteollisuus on varoittanut, että betoniyrityksiin kohdistuva lakko aiheuttaa häiriöitä rakentamisen koko ketjuun ja saattaa pysäyttää työmaita.

Uusimmat

Kotimaa

Kimmo Elomaa tuomittiin ehdolliseen törkeästä talousrikoksesta – "Syyllisyydestä ei pienintäkään epäilystä"

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Lännen Media: Perheenyhdistämiset kääntyneet laskuun korkeiden tulorajojen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.