Valtuutettu ehdottaa: Palomiehet koulutukseen ja paikkaamaan poliisipulaa

Iisalmen kaupunginvaltuutettu Antti Sarvela (kok.) ehdottaa, että poliisipulaa paikkaamiseksi suunniteltuja täydennys- tai reservipoliiseja ryhdytään kouluttamaan palomiehistä.

– Paloasema miehityksineen on kuitenkin jo melkein jokaisessa kunnassa, joissain useampikin, ja usealla ympärivuorokautinen päivystys, Sarvela kirjoittaa torstain Savon Sanomien Lukijan sanomissa.

– Olisiko mahdollista kouluttaa tästä henkilöstöstä reservipoliiseja, joilla olisi joitakin poliisien oikeuksista? hän kysyy.

Sarvelan mukaan poliisi olisi pienillä paikkakunnilla enemmän esillä, jos pelastuslaitoksen henkilöstö toimisi myös reservipoliisina. Muina etuina hän näkee muun muassa sen, että pelastushenkilöstö on usein ensimmäisenä tapahtumapaikalla.

– Järjestelyllä voitaisiin turvata myös palo- ja pelastushenkilöstön säilymistä haja-alueilla. Sekä poliisivoimat että pelastustoimi kuuluvat sisäministeriön johtoon.

Viime aikoina on keskusteltu paljon täydennys- tai reservipoliiseista poliisipulaa paikkaamaan. Paloasema miehityksineen on kuitenkin jo melkein jokaisessa kunnassa, joissain useampikin, ja usealla ympärivuorokautinen päivystys.