Valtuutettu päätti perustaa itse päiväkodin

Iisalmen päiväkotisopassa nähtiin jälleen uusi käänne maanantaina, kun kaupunginvaltuutettu Minna Oinonen kertoi Iisalmen Sanomissa aikovansa perustaa yksityisen päiväkodin Simonniemeen.

Aikaisemmin kaupunginvaltuusto oli miettinyt uuden päiväkodin perustamista joko Kopsulan parakkirakennukseen tai Simonniemen virastotaloon. Valtuustossa äänestettiin valinnasta ja Kopsula voitti 33-10. Oinonen äänesti Simonniemen puolesta.

- Heti valtuuston kokouksen jälkeen tuli mieleen, että jos ei kaupunki halua käyttää hyviä tiloja keskeisellä paikalla, niin minä sitten perustan siihen yksityisen, Oinonen sanoo.

Simonniemen päiväkodissa olisi tilaa noin neljällekymmenelle lapselle ja sinne pitäisi palkata vähintään kuusi työntekijää.

Päiväkoti voisi avata ovensa jo ensi vuoden elokuussa. Näillä näkymin päivähoitopaikkoja voisi hakea maaliskuussa, jos asiat etenevät jouhevasti.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Nato-asiantuntija HBL:lle: Ei ole varmaa, hyväksyisikö Trump Suomen jäsenhakemuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.