Valvira ei ole löytänyt uusia valelääkäreitä

Valvontavirasto Valvira ei ole toistaiseksi löytänyt uusia valelääkäreitä. Tarkastelussa olleista tutkinnoista lähes puolet on vielä selvittämättä, koska kaikilta ulkomaisilta yliopistoilta ei ole saatu vastauksia.

Valvirasta vakuutetaan, että kaikki tutkinnot varmistetaan kuitenkin tavalla tai toisella, vaikka se joissakin tapauksissa on todella työlästä.

Valelääkärikohun jälkeen loppuvuodesta aloitetussa hankkeessa suurennuslasin alle joutuivat noin 800 lääkärin tutkintotodistukset, jotka on saatu EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

Suomessa laillistetut lääkärit ovat suorittaneet tutkintoja kaikkiaan 48 maassa. Vastausta ei toistaiseksi ole saatu 270 lääkäriä koskeviin selvityspyyntöihin. Lisäksi vajaan sadan tutkinnon selvittäminen vaatii laajempaa yhteistyötä ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston kanssa.

Ulkomaisiin yliopistoihin on lähetetty sähköpostia, fakseja ja kirjeitä. Jos vastauksia ei tullut kohtuullisessa ajassa, yliopistoihin on soitettu. Asiantuntijat ovat myös matkustaneet henkilökohtaisesti Pietariin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.