Valvira ei ole löytänyt uusia valelääkäreitä

Valvontavirasto Valvira ei ole toistaiseksi löytänyt uusia valelääkäreitä. Tarkastelussa olleista tutkinnoista lähes puolet on vielä selvittämättä, koska kaikilta ulkomaisilta yliopistoilta ei ole saatu vastauksia.

Valvirasta vakuutetaan, että kaikki tutkinnot varmistetaan kuitenkin tavalla tai toisella, vaikka se joissakin tapauksissa on todella työlästä.

Valelääkärikohun jälkeen loppuvuodesta aloitetussa hankkeessa suurennuslasin alle joutuivat noin 800 lääkärin tutkintotodistukset, jotka on saatu EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

Suomessa laillistetut lääkärit ovat suorittaneet tutkintoja kaikkiaan 48 maassa. Vastausta ei toistaiseksi ole saatu 270 lääkäriä koskeviin selvityspyyntöihin. Lisäksi vajaan sadan tutkinnon selvittäminen vaatii laajempaa yhteistyötä ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston kanssa.

Ulkomaisiin yliopistoihin on lähetetty sähköpostia, fakseja ja kirjeitä. Jos vastauksia ei tullut kohtuullisessa ajassa, yliopistoihin on soitettu. Asiantuntijat ovat myös matkustaneet henkilökohtaisesti Pietariin.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.