Vandaali irrotti isot laivat laiturista

Poliisi pyytää havaintoja Kuopion matkustajasatamassa tehdyistä vahingoista.

Joku tai jotkut irrottivat satamassa olleita matkustaja-aluksia laiturista ainakin kahtena eri iltana.

Matkustaja-alus Salmetar laskettiin irti tiistai-iltana. Torstai-iltana Järvisissit-partiolaisten risteilyaluksen Jässin kolme köyttä oli irrotettu niin, että alus pääsi ajelehtimaan noin 20 metriä laituripaikaltaan kohti aallonmurtajan kivikkoa.

Löydettäessä alus oli pysähtynyt Ahtijahdin aluksen taakse. Alus oli edelleen virtapistokkeessa kiinni, kun johtoa oli riittänyt niin paljon. Alus olisi voinut törmätä holtittomasti toisiin aluksiin, ja sähköpiuha revetä irti ja pudota veteen.

Tapausta selvitellessä ilmeni, että myös m/s Koski oli irrotettu köysistään torstai-iltana.

Koski oli ollut kiinni kahdella keulaköydellä ja yhdellä perästä. Löydettäessä alus oli kiinni enää yhdestä keulaköydestä ja se oli päässyt ajelehtimaan päin Ukko-laivaa. Ukkoon tuli maalivaurioita.

Poliisin mukaan alukset siirrettiin omille paikoilleen iltayhdeksältä. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona. Alukset olivat olleet paikoillaan ilmeisesti vielä kello 19.25:n aikoihin.

Poliisi pyytää laivojen köysien irrottajasta havaintoja tai muita vihjeitä Kuopion poliisiaseman vihjepuhelimeen. puh. 071875 6880.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.