Vandaali tuhri peltipoliisin maalilla - Poliisi: Soittakaa 112, jos joku kiipeilee tolpassa

Joku tai jotkut tuhrivat peltipoliisin maalilla Kontiolahdella tammikuun alussa. Poliisi tutkii tapausta ja pyytää havaintoja tolpan likaajasta.

Havainnot tai muut vihjeet tekijästä voi ilmoittaa poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Itä-Suomessa on rikottu peltipoliiseja viime vuosien aikana useita kertoja, mutta tapauksille ei ole löytynyt yhteistä tekijää.

Aiemmin peltipoliisi on sotkettu ja rikottu uretaanivaahdolla. Kerran useita peltipoliiseja oli kierretty ampumassa Riistaveden ja Varkauden välisellä alueella.

Viimeksi Varkaudessa joku hajotti peltipoliiseja loka-marraskuussa puskemalla yhtä tolppaa Varkauden Kurolassa valtatie 23:lla ja vääntämällä toisen tolpan kumoon Varkauden Timolassa valtatie 5:llä.

Poliisi toivoo tekijöistä edelleen vinkkejä ja havaintoja.

- Jos joku näkee tolpan luona seisoskelevan sivullisen tai jopa nousevan tikkailla tolppaan, asiasta kannattaa soittaa hätänumeroon 112, ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista sanoo.

Pahkinin mukaan poliisipartio käy hälytyksestä paikalla, jos partio sattuu olemaan lähellä.

Peltipoliisit sijaitsevat usein paikoilla, joissa tolpan luona notkumiselle ei ole muuta asiallista syytä kuin heillä, jotka käyvät huoltamassa ja käyttämässä tolpan laitteistoja.

Peltipoliisien vaurioittamiset ovat pelleilyä, jonka maksavat veronmaksajat. Yleensä vahinkojen maksaja on ely-keskus, jolle tolpat kuuluvat.

Itä-Suomen tapauksessa vahingonteoilla ei ole saatu rikottua yhtään varsinaista kameraa, jotka ovat poliisin omaisuutta.

Poliisi selvittää myös Nilsiässä autolla vahingoitetun tolpan tapausta. Siinä tiedossa ei toistaiseksi ole, oliko joku törmännyt tolppaan vahingossa vai tahallaan.

Aiemmin Kiuruvedellä yksi tolppa kaatui ja siirrettiin pois paikalta onnettomuuden takia, kun kolariauto oli kaatanut tolpan. Joku vitsiniekka kävi väliajaksi laittamassa paikalle linnunpöntön tolpan päähän. Pönttö toimi vara-peltipoliisina sen aikaa, että paikalle saatiin uusi varsinainen valvontalaite.

Nyt meni hermo - toinen peltipoliisi kaadettiin, toinen ajettiin lommoille

Peltipoliisi käräytti 175 km/h ajaneen miehen, joka puhui samalla kännykkään

Mies ajoi peltipoliisin kumoon Siilinjärvellä

Sakkokertymä kasvoi jo lähes 100 miljoonaan euroon – syynä sakkojen korotukset

Rikesakon kipukynnys tuli vastaan – mieluummin nopeusrajoituksen mukaan kuin sakot

Uusimmat

Kotimaa

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.