Vandaali tuhri peltipoliisin maalilla - Poliisi: Soittakaa 112, jos joku kiipeilee tolpassa

Joku tai jotkut tuhrivat peltipoliisin maalilla Kontiolahdella tammikuun alussa. Poliisi tutkii tapausta ja pyytää havaintoja tolpan likaajasta.

Havainnot tai muut vihjeet tekijästä voi ilmoittaa poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Itä-Suomessa on rikottu peltipoliiseja viime vuosien aikana useita kertoja, mutta tapauksille ei ole löytynyt yhteistä tekijää.

Aiemmin peltipoliisi on sotkettu ja rikottu uretaanivaahdolla. Kerran useita peltipoliiseja oli kierretty ampumassa Riistaveden ja Varkauden välisellä alueella.

Viimeksi Varkaudessa joku hajotti peltipoliiseja loka-marraskuussa puskemalla yhtä tolppaa Varkauden Kurolassa valtatie 23:lla ja vääntämällä toisen tolpan kumoon Varkauden Timolassa valtatie 5:llä.

Poliisi toivoo tekijöistä edelleen vinkkejä ja havaintoja.

- Jos joku näkee tolpan luona seisoskelevan sivullisen tai jopa nousevan tikkailla tolppaan, asiasta kannattaa soittaa hätänumeroon 112, ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista sanoo.

Pahkinin mukaan poliisipartio käy hälytyksestä paikalla, jos partio sattuu olemaan lähellä.

Peltipoliisit sijaitsevat usein paikoilla, joissa tolpan luona notkumiselle ei ole muuta asiallista syytä kuin heillä, jotka käyvät huoltamassa ja käyttämässä tolpan laitteistoja.

Peltipoliisien vaurioittamiset ovat pelleilyä, jonka maksavat veronmaksajat. Yleensä vahinkojen maksaja on ely-keskus, jolle tolpat kuuluvat.

Itä-Suomen tapauksessa vahingonteoilla ei ole saatu rikottua yhtään varsinaista kameraa, jotka ovat poliisin omaisuutta.

Poliisi selvittää myös Nilsiässä autolla vahingoitetun tolpan tapausta. Siinä tiedossa ei toistaiseksi ole, oliko joku törmännyt tolppaan vahingossa vai tahallaan.

Aiemmin Kiuruvedellä yksi tolppa kaatui ja siirrettiin pois paikalta onnettomuuden takia, kun kolariauto oli kaatanut tolpan. Joku vitsiniekka kävi väliajaksi laittamassa paikalle linnunpöntön tolpan päähän. Pönttö toimi vara-peltipoliisina sen aikaa, että paikalle saatiin uusi varsinainen valvontalaite.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nyt meni hermo - toinen peltipoliisi kaadettiin, toinen ajettiin lommoille

Peltipoliisi käräytti 175 km/h ajaneen miehen, joka puhui samalla kännykkään

Mies ajoi peltipoliisin kumoon Siilinjärvellä

Sakkokertymä kasvoi jo lähes 100 miljoonaan euroon – syynä sakkojen korotukset

Rikesakon kipukynnys tuli vastaan – mieluummin nopeusrajoituksen mukaan kuin sakot

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.