Vanhanen: Häkämiehen avaukseen oli pakko puuttua

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo puuttuneensa puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) puheisiin Suomen komissaarin paikasta, koska halusi katkaista asiaan liittyvän spekuloinnin.

Pääministerin ärhäkkä reagointi ehdotukseen ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) ehdokkuudesta EU:n ulkoministeriksi on herättänyt hämmästystä.

Vanhanen sanoi tänään radiossa Pääministerin haastattelutunnilla, että kun kyseessä oli selkeästi poliittinen avaus, hänen oli pakko reagoida. Muuten spekulaatiot olisivat lähteneet käymään.

- Ellen olisi reagoinut asiaan, tänään olisi todennäköisesti kysytty, eikö tämä asia ole pääministerin hanskassa. Arvioin eilen, kun kaupungissa satuin olemaan, että paras reagoida tähän heti, hän selvitti.

Vanhanen tekee koko ajan lobbaustyötä saadakseen komissaari Olli Rehnille mahdollisimman vahvan salkun seuraavasta komissiosta, jonka jäsen myös EU:n ulkoministeri olisi, jos virka perustetaan. Hän kokee kokoomuksen hämmentäneen Häkämiehen avauksella hanketta, jota puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen on ilmoittanut edelleen tukevansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.