Vanhanen haluaa tutkinnan poliisin ennakoivasta toiminnasta

Kauhajoella keskiviikkona vieraillut pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaa, että poliisin ennakoivasta toiminnasta järjestetään perusteellinen tutkinta.

- Oli tärkeä asia, että poliisi sai YouTube-videoista yleisövihjeen ja tarttui heti asiaan. En arvioi nyt tämän enempää poliisitoimintaa, vaan sen tekee tutkimus, Vanhanen huomautti.

Tutkimus selvittää, miten poliisi päätyi ratkaisuunsa, jossa ampuja sai pitää aseenkantolupansa. Poliisi kuuli ampujaa päivää ennen surmatöitä. Vanhanen korosti, että Kauhajoella ja myös ympäri Suomea tarvitaan murhenäytelmän takia pitkäaikaista kriisiapua.

Keskiviikkoaamun tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) ja opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.). He korostivat oppilashuollon merkitystä koululaisten pahan olon ennaltaehkäisyssä. Risikko muistutti, ettei yksittäinen palvelu voi estää tällaisia tapahtumia.

- Apua tarvitsevat henkilöt eivät useinkaan itse koe sitä kaipaavansa. Läheiset ovat tärkeässä asemassa, jos he huomaavat käytöksen muutoksia.

Kauhajoella on juuri alkamassa lasten ja nuorten terveyttä kohentava laaja hanke.

- On paradoksaalista, että tämä tapahtui juuri nyt, Risikko sanoi.

Tiedotustilaisuudessa oli runsaasti kansainvälisen median edustajia, jotka olivat kiinnostuneita muun muassa maamme aselaista ja mielenterveyspalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.