Vanhanen tyrmistyi päätöksestä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) jatkaa yksityisyyden suojansa puolustamista hovioikeudessa. Käräjäoikeuden päätös ex-naisystävän Susan Ruususen kirjasta ei saanut Vanhaselta minkäänlaista ymmärtämystä.

- Sen perusteella minulla ei ole mitään yksityisyyden suojaa. Kaikki tiedot, joita elämästäni kuka hyvänsä saa, voidaan myydä eteenpäin, Vanhanen totesi kommentoidessaan oikeuden päätöstä tuoreeltaan keskiviikkona.

Vanhanen oli tyytyväinen siitä, että käräjäoikeuden ammattituomari ja syyttäjä näkivät asian samoin kuin hän. Tuomio syytteiden hylkäämisestä ratkesi kahden lautamiehen äänillä.

- Jos omaksuttaisiin sellainen kanta, että ihmisen saadessa tietoa toisesta, se olisi hänen omaa elämäänsä ja sillä perusteella julkaistavissa, niin silloin - kuten tuomari toteaa - yksityisyyden suojasta ei jäisi paljon mitään jäljelle.

Vanhasen mielestä sananvapaus on tärkeä asia, mutta samalla lailla perusoikeus on yksityisyyden suoja.

- Sananvapautta ei ole se, että ihmisen yksityisasioista kerrotaan kaikkea sellaista, millä ei ole mitään yhteiskunnallista tarkoitusta.

Koko oikeusprosessin ajan on pohdittu sitä, miten pitkittyvä jupakka vaikuttaa Vanhasen poliittiseen uskottavuuteen. Itse hän oli edelleen niukkasanainen.

- Tämä on ollut yksityisasia ja sellaisena tämä tulee pysymään. En ole tehnyt tästä poliittista asiaa.

Mediatutkija: Vanhasen imago ei muutu

Vanhasen taistelutahtoa ymmärretään