Vanhasen taistelutahtoa ymmärretään

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) halu jatkaa oikeustaisteluaan on monen kansanedustajan mielestä ymmärrettävää. Toisaalta eduskunnassa muisteltiin myös vanhaa neuvoa, jonka mukaan kunniastaan poliitikon ei pidä riidellä.

Oikeusasiamiehenä niin eduskunnassa kuin EU:ssa aiemmin toiminut kansanedustaja Jacob Söderman (sd.) piti hyvänä, että Vanhanen valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Södermanin mielestä se on tärkeää jo siksikin, että ammattituomari oli tuomion kannalla.

Eduskunnan perustuslakivaliokuntaa johtava Kimmo Sasi (kok.) piti Vanhasen aikomusta ymmärrettävänä.

- Hyvä neuvo poliitikolle on, että kunniastaan ei pidä riidellä, mutta toisaalta on arvostettavaa, että jossakin niitä rajoja kuitenkin katsotaan.

Sasin mielestä toisaalta on kunnioitettavaa, että pääministeri taistelee periaatteidensa puolesta, mutta samalla Sasi kyseli, onko tämä nyt ihan oikea asia.

Eduskunnan lakivaliokuntaa johtava Heidi Hautala (vihr.) näkee asiassa ennakkoratkaisun luonnetta. Sen vuoksi Hautalan mielestä on ymmärrettävää, että Vanhanen haluaa katsoa vielä, mihin yksityisyyden suojan ja julkiseen raja vedetään, kun kysymyksessä on julkista tehtävää hoitava ihminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vanhanen tyrmistyi päätöksestä