Vanhat pitseriavelat johtivat vaanimiseen ja tappeluun parkkipaikalla Kuopiossa

Lahdessa riitaantuneet pitserian yrityskumppanit selvittelivät välejään Kuopiossa niin, että toisen osapuolen porukasta kolme tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Ravintolatoiminnassa mukana ollut pariskunta oli muuttanut rivitaloon Kuopion Neulamäkeen, kun entiset yrityskumppanit Lahdesta ilmaantuivatkin yllättäen pihaan viime talvena. He olivat odottamassa hiljaisella pimeällä pysäköintialueella, kun perheenisä tuli paikalle.

Tilanteessa syntyi heti käsikähmä, jossa uhrin kädestä lyötiin puhelin maahan ja häntä lyötiin käteen. Uhri ja yksi kolmesta velanperijästä kaatuivat myös maahan niin, että uhri loukkasi kylkeään.

Porukka myös yritti tunkeutua perheen kotiin, mutta isä sai vedettyä ulko-oven kiinni, vaikka jäi itse tappelun keskelle ulkopuolelle.

Rivitalon parvekkeelta tilanteen nähnyt uhrin vaimo hätääntyi niin, ettei itse saanut edes soitettua poliiseja, vaan pyysi naapurin tekemään niin. Naapuri soitti joukkotappelusta poliiseille ja vaimo vahvisti asian samalssa puhelussa hätäkeskukseen. Tässä välissä vaimo myös kuuli, että yksi velanperijöistä uhkasi myös häntä ja perheen lapsia.

Tilanne päättyi siihen, kun porukka pakeni paikalta takaisin Lahteen ja paikalle tullut ambulanssi vei uhriksi joutuneen miehen paikkaamaan vammojaan.

Esitutkinnassa selvisi, että kuopiolaismies kertoi maksaneensa velkojaan jo 40 000 euroa, mutta toisen porukan mukaan velanmaksu oli vielä kesken eikä mies vastannut silti enää edes puheluihin. Tämä oli johtanut porukan rientämiseen Kuopioon kovistelemaan miestä parkkipaikalla.

Käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan miehen kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Hänen poikansa ja apuna ollut kolmas mies tuomittiin kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Itä-Suomen hovioikeus ei antanut tuomioista valituslupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.