Vankikarkurista kaksi havaintoa Iisalmessa

Vankilasta paenneesta elinkautisvangista Pekka Luukkosesta on tehty eilen kaksi havaintoa. Yhden vinkin mukaan Luukkonen oli saapumassa Iisalmelen junalla. Toisen mukaan taas lähtemässä sieltä bussilla.

Ensimmäinen vinkkaaja kertoi poliisille Luukkosen pummanneen häneltä rahaa Iisalmen bussiasemalla. Toinen taas kertoi nähneensä kovasti karkulaista muistuttavan miehen Sukevalta kohti Iisalmea matkanneessa junassa.

Pohjois-Savon poliisin kenttäjohtaja, ylikonstaapeli Jouko Hirvonen kertoo vinkkien tulleen sen jälkeen, kun Luukkosen kuva oli julkaistu aamun lehdessä.

– Vinkit ovat tulleet lehden ilmestymisen jälkeen ja mahdollisesti sen innoittamina. Nämä ovat hataria vinkkejä, mutta vinkkejä kuitenkin.

Tällä hetkellä poliisi ei etsi Luukkosta aktiivisesti.

– Koiran kanssa tehnyt etsinnät lopetettiin eilen kello 21. Sen jälkeen on ollut vaikea etsiä, kun ei tiedä mistä etsisi. Odotamme, että tulisi uusia vinkkejä.

Vinkit tavoittavat poliisin nopeiten hätäkeskuksen kautta numerosta 112.

– Yksin ei pidä ryhtyä kiinniottoihin eikä edes seuraamaan. Kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin ja luottaa, että he hoitavat tilanteen, Hirvonen painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankikarkurista vain pari vihjettä

IL: Vaarallisen vangin pako kuin elokuvasta

Karannut vanki kiersi hälytyspisteet

Vaarallinen vanki karkasi aamuyöllä