Vankikarkurista vain pari vihjettä

Poliisi on saanut vain muutaman vihjeen elinkautisvanki Pekka Luukkosesta, joka karkasi Sukevan vankilasta Sonkajärveltä lauantain vastaisena yönä. Vihjeiden mukaan Luukkonen olisi ollut Iisalmessa eilen.

Pohjois-Savon poliisin päällystöpäivystäjä Harri Pöysti kertoo, että vihjeiden perään ei lähdetty, koska ne tulivat pitkällä viiveellä.

- Tuskin se Iisalmeen olusille jäi.

Tältä päivältä vihjeitä ei ole tullut. Poliisi arvelee, että Luukkonen pyrkii pysymään piilossa ja suuntaa kotiseudulleen Kuusamoon.

Poliisin mukaan sivullisilla ei ole erityistä syytä pelkoon, mutta vankikarkuria ei kannata lähestyä tai seurata omatoimisesti. Hänellä on todettu persoonallisuushäiriö.

Vuonna 1979 syntynyt Luukkonen on tuomittu elinkautiseen vankeuteen, koska hän murhasi entisen anoppinsa Kuusamossa vuonna 2010. Lähestymiskieltoon määrätty Luukkonen oli tunkeutunut naisen kotiin ja ampunut tätä haulikolla.

Tuntomerkkien mukaan hän on normaalivartaloinen, pituudeltaan noin 172 senttiä, ja hänellä on tummat, lyhyet hiukset.

Uusimmat

Kotimaa

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.