Vankilan uuden osan piti olla murtovarma

Mikkelistä lauantain vastaisena yönä paennut 39-vuotias virolainen mies oli tutkintavankeudessa odottamassa tuomiotaan omaisuusrikoksista. Miehellä ei ole väkivaltarikostaustaa, eikä häntä pidetä kummemmin vaarallisena.

Miehen epäillään pyrkineen mahdollisesti Mikkelistä etelään. Miehellä ei ole mitään kytkentöjä esimerkiksi Pohjois-Savoon, vaan Etelä-Savosta pääkaupunkiseudun suuntaan ja kotimaahansa Viroon.

Miehen pakotapaa ei tarkkaan tiedetä, sillä hän oli sellissä 60-paikkaisen suljetun laitoksen uudessa osassa, josta ei ole koskaan ennen paettu.

Uuden osan piti olla täysin murtovarma niin, ettei sieltä pääse luvatta sisään eikä ulos.

Vanki kuitenkin sai jollain tavoin ikkunarakenteita puljattua niin, että hän pääsi ikkunasta ulos. Vartijat näkivät heti kello 1.10:n aikaan vangin pakenevan ikkunasta, mutta mitään ei ehditty tehdä, kun mies jo kiipesi ja hyppi muurin kohokuvioita pitkin sen yli.

Vartijat hälyttivät paikalle poliisin, jotka poliisikoiran kanssa jäljestivät miestä, mutta eivät tavoittaneet tätä enää kaupungilta.

Vankila on pyytänyt uuden osan rakennusyhtiötä neuvotteluihin siitä, miten pako oli mahdollinen ja miten vastaava jatkossa estetään. Maaliskuussa valmistuneen osan ikkunoissa ei ole kaltereita eikä muurissa sillä kohdin piikkilankaa. Ikkunoita on pidetty riittävän tiiviinä, ettei niitä saa siirrettyä paikoiltaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies karkasi Mikkelin vankilasta