Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Poliisi epäilee eilen Vantaalla miekan kanssa sohinutta noin 40-vuotiasta miestä murhan yrityksestä. Mies löi eilen iltapäivällä liikuntarajoitteista yli 60-vuotiasta rollaattorilla liikkunutta miestä miekalla useita kertoja Vantaan Viertolassa.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsän mukaan uhri valikoitui tekijälle sattumalta. Uhri ei kertomansa mukaan tuntenut epäiltyä entuudestaan.

Uhri on yhä sairaalahoidossa. Sairaalasta tänään saatujen tietojen mukaan hänellä ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Jämsä kertoo STT:lle, että tapausta tutkitaan murhana tekovälineen vuoksi ja siksi, että uhrin puolustautumiskyky oli liikuntarajoitteisuuden takia heikko.

Vaikutti kiinniotettaessa sekav alta

Jämsän mukaan epäilty mies ehti olla karkujalalla noin kaksi tuntia teon jälkeen. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi aiheuttanut vaaraa muille ihmisille tuona aikana. Jämsän mukaan tapauksella on silminnäkijöitä, jotka ovat nähneet ainakin vilauksen epäillystä tekijästä.

Jämsän saamien tietojen mukaan epäilty vaikutti kiinniottotilanteessa sekavalta. Epäilty mies on tällä hetkellä pidätettynä ja poliisi kuulee häntä maanantaina.

Tekoväline on poliisin hallussa. Yksityiskohtia miekasta kerrotaan julkisuuteen vasta myöhemmin, kun tapauksen osapuolet ovat antaneet siitä omat kuvauksensa.

Epäilty väkivallanteko tapahtui poliisin mukaan ulkotiloissa noin puoli neljän aikaan iltapäivällä lauantaina. Tiedon tapauksesta ilmoitti viranomaisille tapahtumapaikalle osunut sivullinen, poliisista kerrottiin STT:lle eilen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään vietetään Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivää

Tänään selviävät SDP:n puoluevaltuuston valitsema pääministeriehdokas ja puolueen muiden ministeriehdokkaiden nimet

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

PS:n Halla-aho: Uusien vaalien järjestäminen olisi tässä tilanteessa erittäin perusteltua – puhemies Matti Vanhanen on pitänyt keskustelua uusista vaaleista ylimitoitettuna

Jenni Haukion ja jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kumppanin Jitka Novackovan puvut nousivat katsojien suosikeiksi Linnan juhlissa

Tullikoira Aino on yksi vuoden virkakoirista – paljasti vuodessa yli 1  200 kiloa elintarvikkeita

Elina Lappalainen Hannakaisa Heikkiselle: Linnan juhlista pois jääminen oli julkisuustemppu

Kaatuneen hallituksen kaikki puolueet halukkaita jatkoon samalla hallitusohjelmalla – vanhan opposition puolueet eivät hyväksy ohjelmaa

Tarjoilujen määrän arviointi onnistui Linnan juhlissa – syötävää riitti loppuun asti, mutta pois heitettävää ei juuri jäänyt

Työmarkkina-asiantuntija: Rinne puuttui työmarkkinoihin edeltäjäänsä vähemmän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.