Vapaavuori: Helsinki on kaukana ja vähemmän tunnettu, ja se on lievä imagohaitta

Helsinki on vähemmän tunnettu ja vähän kaukaisempi paikka kuin jotkut muut kaupungit, ja se on lievä imagohaitta. Näin kommentoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kyselyä, jonka mukaan EU:n lääkeviraston työntekijöistä valtaosa jättäisi työpaikkansa, jos virasto sijoitetaan Helsinkiin.

– Lontoosta on varmasti henkisesti tuskaa muuttaa melkein mihin tahansa ja Helsinkiin ehkä vielä vähän enemmän kuin joihinkin muihin kaupunkeihin, Vapaavuori arvelee STT:lle.

Vapaavuoren mukaan Helsingillä on kuitenkin antaa vahvat näytöt siitä, että kaupunkiin työn perässä muuttaneet ulkomaalaiset viihtyvät hyvin. Hän sanoo Helsingissä jo sijaitsevan Euroopan kemikaaliviraston olevan tästä huippuesimerkki. Sen työntekijöiden vaihtuvuus on ollut kaikkien EU:n virastojen alhaisimpia.

Vapaavuoren mukaan kysely on myös tehty varsin aikaisessa vaiheessa ennen kuin Suomen delegaatio kävi Lontoossa keskustelemassa lääkeviraston johdon ja henkilöstön kanssa.

– Uskon, että jos Helsinkiin päädyttäisiin, meillä olisi paljon aikaa vakuuttaa ihmiset siitä, kuinka hyvä paikka Helsinki kuitenkin on.

Vapaavuori huomauttaa myös, että kokonaisuuteen vaikuttaa valtava määrä kriteereitä. Hänen mielestään ei voi sanoa, etteikö kyselyn tulos ollenkaan vaikuttaisi, mutta se on kuitenkin vain yksi tekijä monien muiden joukossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sisäinen selvitys: Valtaosa EU:n lääkeviraston työntekijöistä eroaisi, jos virasto sijoitetaan Helsinkiin

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.