Vapaavuori: Ympäristöhallinto kuutamolla

Kaivoksista käytävän keskustelun kärjistyminen huolestuttaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Jan Vapaavuorta. Hän kirjoittaa blogissaan, että syntyneessä vastakkainasettelussa on vaarallisia enteitä.

Vapaavuori oudoksuu sitä, että työllisyys- ja ympäristöarvot asetetaan nyt vastakkain ja asiasta tehdään jopa mielipidekyselyjä.

Samalla Vapaavuori arvostelee varsin kipakasti ympäristöhallintoa. Se on Vapaavuoren mielestä ollut käsittämättömällä tavalla kuutamolla viime vuosien kaivoskysymyksissä.

Vapaavuori kirjoittaa, että viimeaikainen tapahtumainkulku onkin "lähes häpeäksi edistykselliseksi kuvitellulle ympäristöministeriöllemme".

- Samalla kun ympäristöministeriö alaishallintoineen nyt on terästäytymässä, on ensiarvoisen tärkeää välttää ne ylilyönnit, joihin tällaisissa tilanteissa niin helposti ajaudutaan.

Uusimmat

Kotimaa

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.