Varas asunnossa, asukas nukkui vieressä

Poliisi tutkii törkeinä varkauksina asuntomurtojen sarjaa Pielavedellä ja mahdollisesti sen lähikunnissa.

Poliisi epäilee yhden tai useamman varkaan kiertäneen iäkkäiden asukkaiden asunnoissa sillä aikaa, kun asukkaat ovat nukkuneet huoneistossa. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan rikosten kohteiksi on valittu vanhuksia.

Keskiviikkona tuli ilmi, että Pielavedellä Puustellintiellä oli käyty kahdessa rivitalon huoneistossa yöllä kello 0:n ja 5:n välillä. Varas tunkeutui oven rikkomalla sisään sillä aikaa, kun vanhukset nukkuivat. Molemmista asunnoista vietiin muutamia satoja euroja rahaa sekä pientä irtainta omaisuutta.

– Jälkien perusteella varas oli pyrkinyt useampaankin asuntoon, mutta ei ollut päässeet kaikkiin sisälle, rikosylikonstaapeli Jari Rytkönen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Jälkien perusteella rivitalon terassilla oli kierrelty ja kokeiltu ovia. Samanlaisia havaintoja tuli ilmi myös Maaningalta.

– On vihjeitä, että mahdollisesti samana yönä olisi käyty myös Maaningalla etsimässä kohteita.

Poliisi pyytää ilmoittamaan, jos asunnon ovi on murrettu yön aikana tai muusta syystä epäilee asunnossa sisällä tai sen ovia kokeilemassa käyneen jonkun viime öinä. Poliisi toivoo myös havaintoja henkilöistä, jotka ovat olleet liikkeelle mahdollisesti autolla ja kiertäneet asuntoja öiseen aikaan.

Kohteita on voitu valita esimerkiksi katsomalla rivitaloja, joiden kuistilla on rollaattoreita.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä Iisalmen poliisiasemalle virka-aikana numeroon 0295 415 250 tai muulloin numeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kahteen asuntoon tunkeuduttiin Pielavedellä - Asukkaat nukkuivat