Varkaat iskivät Ikanon työmaalle Kuopiossa

Kuopion seudulla liikkuu varkaita, jotka tarkoitushakuisesti kiertävät juuri rakennustyömaita.

Viimeksi varkaat iskivät Kuopion Matkuksessa Ikanon työmaalle.

Isolle työmaalle oli menty luvatta torstai-illan ja perjantaiaamun välisenä aikana. Varkaat mursivat auki lukitut työkalujen ja pienkoneiden säilytyslokerikot.

Varkaat veivät mukanaan useiden tuhansien eurojen edestä eri työkoneita kuten laikkaleikkurin, kulmahiomakoneen, naulaimen, akkuporakoneen ja muita ammattilaisten työkaluja.

Poliisi pyytää teosta havaintoja tai muita vinkkejä puh. 0718756880.

Työmaille on tehty viime aikoina muitakin varkauksia. Ikanon tapausta Pohjois-Savon poliisi tutkii törkeänä varkautena.

Poliisi neuvoo lukitsemaan työkoneet ja työkalut lukkojen taakse esimerkiksi salvattuihin kontteihin. Pelkät kevyet riippulukot rikotaan helposti.

Lisäksi koneet ja laitteet kuten moottorisahat ja työkalut tulisi merkitä ja omistajan ottaa niistä tunnistetiedot ylös.

Pienetkin vihjeet tekijöistä poliisille kannattavat. Poliisin tiedossa on useita tapauksia, joissa yksikin hyvä yleisöhavainto luvattomasta teosta on johtanut isomman tekosarjan selvittämiseen. Osa työkaluvarkaista tehtailee niitä useassa paikkaa.

Aiheesta lisää sunnuntain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.