Varkaat kiertävät mökkejä Kallavedellä

Joku tai jotkut ovat murtautuneet ainakin yhdeksään kesämökkiin Kuopion Iso-Telkossa. Saari sijaitsee Etelä-Kallavedellä Vaajasalon ja Itkonniemen välissä.

Pohjois-Savon poliisi pelkää, että mökkimurtoja voi olla enemmänkin, mutta kaikki Etelä-Kallaveden mökkiomistajat eivät välttämättä ole käyneet kuukausiin mökeillään eivätkä ole huomanneet vielä murtojälkiä.

Poliisi epäilee murtojen tapahtuneen joulukuun puolen välin jälkeen. Poliisille tapauksia on ilmoitettu etenkin viime viikonloppuna ja tämän viikon alusta.

Poliisi pyytää lähistöllä sijaitsevien mökkien omistajia tarkistamaan mökkinsä kunnon ja ilmoittamaan mahdollisesta murrosta Kuopion poliisiasemalle vihjepuhelimeen puh. 071875 6880.

Poliisi pyytää samaan numeroon myös mahdollisia havaintoja murtautujasta tai murtautujista, jotka ovat asiattomasti liikkuneet mökeillä.

Vakuutusyhtiöt ja poliisi toivovat, ettei valvomattomilla mökeillä säilytettäisi arvotavaraa kuten esimerkiksi aseita, arvokasta elektroniikkaa, työkoneita, alkoholia tai keräilyastiastoja.

Mökeille voi myös sopia naapureiden kanssa, että niiden kuntoa seurataan yhdessä, jotta mahdolliset murrot tai muut ongelmat havaitaan ajoissa eikä vasta kuukausien päästä.

Rikoksia on helpompi selvittää, jos poliisi pääsee tekijöiden jäljille tuoreeltaan ja pystyy kytkemään tekoja toisiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.