Varkauden kenttä poistumassa lentoasemakartalta

Finavia ilmoitti maanantaina, että se lopettaa kaikki toiminnot Varkauden lentoasemalla. Valtion omistama Finavia Oyj ylläpitää lentoliikennettä 24 asemalla Suomessa.

Joroisten kentän ylläpito ja lennonvarmistuspalvelujen tarjoaminen päättyy vuoden loppuun mennessä, jolloin kentästä tulee niin sanotusti valvomaton lentopaikka.

– Ymmärrämme ympäröivän alueen pettymyksen, mutta ratkaisulle ei ole vaihtoehtoa. Pari vuotta tyhjillään olleen lentoaseman ylläpitäminen ei ole millään muotoa järkevää, vaan lentoaseman vaatimat resurssit kohdistetaan sinne, missä lentoasemapalveluille on kysyntää, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Finavian tiedotteessa todetaan, että Varkauden lentoaseman lakkauttaminen antaa lisää mahdollisuuksia kehittää Kuopion kenttää.

– Varkaus on esimerkki siitä, että hienokaan lentoasema ei houkuttele lentoliikennettä, jos aitoa kysyntää ei ole. Lentoliikenteen kilpailukyky lyhyillä etäisyyksillä on heikentynyt ja muut liikennemuodot voittavat markkinaosuuksia alle kuuden tunnin matkoilla. Tästä seuraa muun muassa se, että lentoliikenteen kysyntä näyttää keskittyvän yhä vahvemmin eri alueiden keskuskentille, toteaa Savolainen.

Säännöllinen lentoliikenne Varkauden lentoasemalle Joroisiin päättyi vuoden 2013 lopussa. Sen jälkeen on käyty keskusteluja siitä, miten kenttä saataisiin takaisiin käyttöön. Useat seudulla toimivat vientiyritykset vetosivat marraskuussa lentoliikenteen puolesta muistuttaen, että liikenneyhteyksillä on keskeinen merkitys alueen kehitykselle.

Varkauden kaupunginvaltuusto käsittelee tänään talousarviota, joka sisältää esityksen 400000 euron lentotuesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Sata vuotta sitten vahvistui, ettei Suomesta tulisi kuningaskuntaa

Puheenjohtajien kohtaamisessa kinattiin eniten vappusatasesta ja aktiivimallista mutta ensimmäiset aplodit menivät Jussi Halla-ahon varoitukselle

Ursula von der Leyen nousee EU-komission johtoon – äänestys oli äärimmäisen tiukka

Oppositio arvostelee hallituksen kaavailemia eläkekorotuksia – kokoomuksen Häkkänen pitää vappusatasta absurdina

Valtaosa suomalaismepeistä aikoo äänestää von der Leyenin puolesta – saksalainen saa arvokkaan tuen liberaaleilta, mutta sosialistit pähkäilevät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.