Vartijaa epäillään joensuulaiskauppojen ja mökkien varkauksista – saaliina tuhansia euroja ja kahvinkeitin

Joensuussa on paljastunut laaja liikkeisiin ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistunut varkaus- ja murtosarja, josta poliisi epäilee vartijana työskennellyttä parikymppistä miestä. Miehen epäillään käyttäneen osassa rikoksissa hyväkseen vartijan rooliaan.

Poliisin mukaan mies on liikkunut vartioimissaan liikkeissä sulkemisajan jälkeen ja vienyt sieltä käyttötavaroita ja elektroniikkaa.

–  Vietyjä tavaroita oli aika paljon erilaisia. Kaikenlaista pienelektroniikkaa, kahvinkeittimestä bluetooth-kaiuttimeen, sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand STT:lle.

Miehen epäillään myös vieneen rahaa liikkeiden tiloissa olleista pelikoneista ja rahanvaihtokoneista sekä marjanmyyntipisteistä. Poliisin mukaan mies on poistanut valvontakameratallenteita pyrkiessään peittelemään tekojaan.

Mökkimurroissa viety mönkijöitä - epäilty on kiistänyt lähes kaiken

Vartijaa epäillään myös vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneista murroista Joensuussa ja Kontiolahdella. Mökeiltä vietiin poliisin mukaan muun muassa työkaluja ja mönkijöitä. Mökkimurroissa miehellä on poliisin mukaan ollut useita tekijäkumppaneita, joista osa osallistui murtoihin ja osa esimerkiksi tavaroiden kätkemiseen.

Tekokokonaisuus alkoi selvitä, kun kauppaliikkeet ottivat poliisiin yhteyttä lisääntyneen hävikin takia.

–  Selvitettiin kulkutunnistetietoja ja valvontakameratallenteita. Mökkimurtojen jäljille päästiin, kun tehtiin kotietsintä kauppaliikeanastuksiin liittyen ja sieltä löytyi myös mökkimurroissa anastettua omaisuutta.

Kotietsinnässä miehen hallusta löytyi tavaroiden lisäksi tuhansia euroja käteistä. Epäillyistä rikoksista on poliisin mukaan aiheutunut useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Poliisi pyrki esitutkinnassa selvittämään, onko tavaroita myyty tai yritetty myydä eteenpäin.

–  Ei ollut sellaista näyttöä, että ainakaan järjestelmällisesti olisi myyty. Sellaista hyötymistarkoitusta ei välttämättä ollut.

Miestä epäillään useista varkauksista ja törkeistä varkauksista. Mies on kiistänyt lähes kaikki teot.

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.