Vartijoille harkitaan poliisin oikeuksia

Vartijoille harkitaan joitakin poliisin oikeuksia, kirjoittaa Aamulehti. Tulevaisuudessa vartijat voisivat saada esimerkiksi oikeuden tarkistaa henkilöllisyyspaperit.

Lehden mukaan sisäministeriö kokoaa parhaillaan työryhmää pohtimaan yksityistä turvallisuusalaa koskevan lain uudistamista. Työ on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Harkinnassa on myös, voisivatko vartijat tarkastaa kiinni ottamansa henkilön tavarat. Tämä olisi mahdollista vain, jos vartija olisi varma siitä, että henkilö on tehnyt rikoksen. Nykyisin henkilötarkastuksen saa tehdä vain poliisi.

Laajempien oikeuksien myötä vartija voisi itse tehdä rikosilmoituksen esimerkiksi myymälävarkaasta, eikä hänen tarvitsisi kutsua paikalle poliisia.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Matkustajat kärvistelivät kuumassa bussissa, kuljettaja ei suostunut pysähtymään – poliisi tutkii, rikkoiko Onnibus lakia

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.