Vartiointialan lakko sulkee osan VR:n asemarakennuksista

Keskiviikkona Palvelualan ammattiliitto PAMin aloittama vartiointialan lakko sulkee osan VR:n asemarakennuksista kahdeksi päiväksi. VR:n mukaan Pohjois-Savossa ainakin Kuopion ja Iisalmen asemarakennukset pyritään pitämään auki, mutta aukioloajoissa voi olla poikkeuksia lakon aikana.

Esimerkiksi Siilinjärven, Pieksämäen ja Lapinlahden asemarakennukset eivät näillä näkymin ole käytössä keskiviikosta perjantaihin. VR:n mukaan osa asemista saattaa kuitenkin olla auki, jos paikalliset yrittäjät ovat päättäneet pitää toimintoja yllä. Esimerkiksi Iisalmessa asemaa vartioi Safecare, jonka vartijat eivät yrityksen mukaan kuulu PAMiin ja sitä myötä lakon piiriin.

Kaikkien asemien asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti, vaikka asemarakennukset olisivat kiinni.

VR huomioi lakon toiminnassaan pyrkien takaamaan häiriöttömän asiakaspalvelun, mutta esimerkiksi vammaisten avustuspalvelua ei voida järjestää lakon aikana. Etukäteen varatut avustuspalvelut pyritään kuitenkin hoitamaan.

Kuopion lisäksi asemarakennukset pyritään pitämään auki Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Rovaniemellä, Kolarissa, Kemijärvellä, Seinäjoella, Oulussa, Tikkurilassa, Järvenpäässä, Kouvolassa ja Hyvinkäällä.            

Vartiointialan valtakunnallinen lakko alkaa keskiviikkona 24.10. klo 00.00 ja päättyy perjantaina 26.10. klo 24.00.    

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

PAM päätti Securitaksen ja Securitas Palvelujen lakosta marraskuulle

Vartiointialan lakko voi näkyä ruuhkana Helsinki-Vantaan turvatarkastuksissa

Vartiointiala aloittaa lakon keskiviikkona – sovittelu päättyi tuloksettomana