Varusmiehiä kuljettanut auto mukana kolmen auton kolarissa – kuljettaja saattoi nukahtaa rattiin

Poliisi tutkii Nilsiässä kantatie 75:llä sattuneen onnettomuuden syytä. Alustava epäily on, nukahtiko Puolustusvoimien auton kuljettaja rattiin kesken ajon.

Varusmiehiä kuljettanut pakettiauto oli tulossa Rautavaaran–Nilsiän suunnasta Siilinjärvellä päin, kun se noin kymmenen kilometriä Nilsiän jälkeen notkelmassa suistui vastaantulijoiden kaistalle.

Tie onnettomuuspaikalla on reunustettu reunakaiteilla eikä siinä ole mahdollisuutta väistää sivuun.

Karjalan lennoston varusmiehiä kuljettanut auto törmäsi vastaan tulleeseen henkilöautoon, johon osui edelleen sen perässä ajanut toinen henkilöauto.

Lennoston autossa oli kahdeksan varusmiestä. Heidän vointinsa tarkistettiin paikalla ja yksi heistä kuljetettiin sairaalaan tarkistukseen. Ensitietojen mukaan hänen vammansa eivät ole vakavat.

Onnettomuudessa ei tiedetä sattuneen vakavia vahinkoja kellekään, mutta viranomaiset arvioivat lievästi loukkantuneita olleen neljä.

Henkilöautoissa oli ensimmäisessä autossa kaksi henkilöä ja toisessa neljän henkilön perhe, joka oli tulossa lomailemaan Savoon.

Palomiehet joutuivat leikkaamaan perheen auton kappaleiksi, jotta saivat autettua heitä tilanteessa.

Poliisin mukaan onnettomuudessa oli ainekset erittäin vakavaan nokkakolariin. Kantatiellä Halunan kohdalla on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Tie oli normaalissa kunnossa eikä esimerkiksi sohjoinen.

Poliisi tutkii kolarin syytä ja tapahtumien kulkua.

Onnettomuus sattui vähän ennen kello 16:ta. Perjantain aikana tapahtumapaikan viranomaisilla oli tärkein saada tie raivattua, jotta lisäonnettomuuksilta vältyttiin vilkkaassa viikonloppuliikenteessä.

Kolaroineet autot siirrettiin onnettomuuspaikalta lyhyen matkan päähän tien sivuun, jotta ajorata saatiin vapaaksi. Kantatie 75 oli onnettomuuden takia kokonaan poikki muulta liikenteeltä, sitten liikennettä ohjattiin toista kaistaa pitkin turmapaikan ohi.

Kaikki kolme kolariautoa vaurioituivat lunastuskuntoon ja ne siirrettiin lähisiirtopaikalta pois hinausautoilla.

Kolarissa mukana olleet varusmiehet ovat ilmoittaneet asiasta omaisilleen.

Kolmen auton kolarissa 14 ihmistä mukana – palomiehet: Vaarallinen paikka