Vastavalmistuneiden työllisyys parantunut

Vastavalmistuneiden työllisyys on Tilastokeskuksen mukaan parantunut edelleen. Parhaiten ovat työllistyneet korkeakoulututkinnon suorittaneet, mutta lähes kaikilla koulutusasteilla työllisyysaste on noussut.

Korkeakoulututkinnon suorittaneista oli vuoden 2006 lopussa työssä noin 90 ja toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneista reilut 70 prosenttia.

Eniten työttömiä vuoden kuluttua valmistumisesta oli toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneista. Vuoden 2006 lopussa heistä oli työtä vailla kymmenkunta prosenttia. Ammattikorkeakouluista valmistuneista oli puolestaan työttömänä 5 ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista 4 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan työttömien osuus oli pienempi kuin aiempina vuosina.

Koulutusaloittain parhaiten sijoittuivat suojelualan koulutuksen saaneet, joista lähes kaikki olivat saaneet töitä. Hyvin olivat työllistyneet myös muun muassa humanistiselta ja kasvatusalalta, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta sekä yhteiskuntatieteiden alalta valmistuneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

EU:n mittavaa henkilöstöurakkaa pyöritetään suomalaisvoimin – johtajan mielestä suomalaisilla on kaksi kompastuskiveä

Koillis-Savossa edelleen sähköttömiä talouksia – Päivö-myrskyn sähkökatkojen korjaukset loppusuoralla

Äänikirjoista haettiin vastapainoa poikkeusajan huolille – koronakeväänä suosittiin rentouttavia teoksia

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sää jatkuu epävakaisena: Laaja saderintama pyyhkäisee Suomen yli, helteitä ei luvassa viikonloppuna

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.