Vedenlaadun häiriöt jatkuvat edelleen - riski normaalia suurempi vielä viikkoja

Viime viikon torstaina Petosella ja Saaristokaupungissa havaitut häiriöt vedenlaadussa vähenivät viikonlopun aikana, mutta osassa Saaristokaupunkia ongelmat jatkuvat edelleen.

Kuopion Vesi jatkaa alueen vesijohtoverkoston huuhtelua edelleen. Huuhtelu kohdennetaan alueille, joilta häiriöilmoituksia tehdään. Värjääntyneen veden vaihtumista voi edesauttaa juoksuttamalla vettä omasta hanasta.

Värjäytynyttä vettä ei suositella käytettäväksi juoma- ja talousvetenä tai pyykinpesussa. Jos vesi ei ole värjäytynyttä, sitä voi käyttää normaalisti.

Häiriöt johtuvat Tasavallankadulle johtavan moottoritien rampin läheisyydessä havaitusta vuodosta, jonka takia Kuopion Vesi joutui ottamaan käyttöön vaihtoehtoisia putkiyhteyksiä. Vaihtoehtoiset putkiyhteydet ovat käytössä vielä 3-4 viikkoa, jolloin riski vedenlaatuhäiriöille on normaalia suurempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion Vesi: Värjääntyneestä vedestä ei pitäisi aiheutua terveyshaittaa

Uusimmat

Kotimaa

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Kysely: Käytätkö suojamaskia? Vaikuttaisivatko THL:n suositukset?

Helsinki-Vantaalla voi testata tarvittaessa satoja vuorokaudessa koronan varalta –  ensimmäinen päivä oli rauhallinen

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – tuomittu aiemmin vastaavista rikoksista

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.