Vehviläinen torjuu konttirajoitukset Venäjälle

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) torjuu Venäjän tullilaitoksen kaavailemat rekkojen konttikuljetuksia koskevat rajoitukset. Vehviläinen on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen venäläiselle virkaveljelleen Igor Levitinille viime viikolla.

Venäjän tullilaitos on valmistelemassa asetusta, jonka mukaan yli 20-jalkaiset kontit kuljetettaisiin joko meritse suoraan Venäjän satamiin tai naapurimaiden kautta rautateitse. Tämä on Vehviläisen mukaan Maailman kauppajärjestön WTO:n periaatteiden vastaista.

- Olen erittäin huolestunut mahdollisen asetuksen vaikutuksista, sillä konttiasetus heijastuisi suoraan myös Suomen vientiin Venäjälle, Vehviläinen painotti kirjeessään.

Jos Venäjän tullilaitoksen asetus astuisi voimaan, kuorma-autojen konttikuljetukset Suomesta ja eräistä muista maista Venäjälle loppuisivat kokonaan. EU-maista asetus kohdistuisi Suomen lisäksi Viroon ja Latviaan.

Ministeri Vehviläinen ja tulliasioista vastaava ministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ovat ilmoittaneet asiasta EU:n viranomaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.