Vehviläinen torjuu konttirajoitukset Venäjälle

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) torjuu Venäjän tullilaitoksen kaavailemat rekkojen konttikuljetuksia koskevat rajoitukset. Vehviläinen on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen venäläiselle virkaveljelleen Igor Levitinille viime viikolla.

Venäjän tullilaitos on valmistelemassa asetusta, jonka mukaan yli 20-jalkaiset kontit kuljetettaisiin joko meritse suoraan Venäjän satamiin tai naapurimaiden kautta rautateitse. Tämä on Vehviläisen mukaan Maailman kauppajärjestön WTO:n periaatteiden vastaista.

- Olen erittäin huolestunut mahdollisen asetuksen vaikutuksista, sillä konttiasetus heijastuisi suoraan myös Suomen vientiin Venäjälle, Vehviläinen painotti kirjeessään.

Jos Venäjän tullilaitoksen asetus astuisi voimaan, kuorma-autojen konttikuljetukset Suomesta ja eräistä muista maista Venäjälle loppuisivat kokonaan. EU-maista asetus kohdistuisi Suomen lisäksi Viroon ja Latviaan.

Ministeri Vehviläinen ja tulliasioista vastaava ministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ovat ilmoittaneet asiasta EU:n viranomaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.