Venäjän palojen savut haisevat Savossakin

Venäjän laajoista maastopaloista tullut savu haisi etenkin torstaina laajalti Pohjois-Savossa. Savu voi haista alueella myös vielä lähipäivinä.

Kitkerä haju haisi myös Kuopion seudulla ja näkyi esimerkiksi järvialueiden päällä sinisenä sumuna torstain vastaisena yönä ja uudelleen myöhään torstai-iltana.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan savu oli paksuimmillaan Pohjois-Savossa kuitenkin Ylä-Savossa sekä Rautavaaralla.

Venäjän puolella Itä-Suomen tasalla on tällä hetkellä viranomaisten tietojen mukaan toistakymmentä maastopaloa, jotka ovat levinneet satojen hehtaarien alalla. Itä-Suomen kannalta pahin tilanne on Juuasta ja Lieksasta edelleen koilliseen, josta savua tulee Suomeen.

Pohjois-Karjalassa savua on havaittu viime päivän erittäin paljon. Savu on ollut haistettavissa ja nähtävissä ja siitä on aiheutunut useita erheellisiä hälytyksiä, joissa savun on luultu tulevan paikallisesta tulipalosta.

Torstaina pelastuslaitoksen pyynnöstä sisäministeriön kustantama palolentokone lensi lisälenkin Pohjois-Savossa ja varmisti, etteivät Ylä- ja Koillis-Savon savuhavainnot aiheudu oman alueen metsäpalosta.

Havaintojen mukaan savua oli paikoin paljon, mutta se hälveni iltapäivää kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.