Venäjän palojen savut haisevat Savossakin

Venäjän laajoista maastopaloista tullut savu haisi etenkin torstaina laajalti Pohjois-Savossa. Savu voi haista alueella myös vielä lähipäivinä.

Kitkerä haju haisi myös Kuopion seudulla ja näkyi esimerkiksi järvialueiden päällä sinisenä sumuna torstain vastaisena yönä ja uudelleen myöhään torstai-iltana.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan savu oli paksuimmillaan Pohjois-Savossa kuitenkin Ylä-Savossa sekä Rautavaaralla.

Venäjän puolella Itä-Suomen tasalla on tällä hetkellä viranomaisten tietojen mukaan toistakymmentä maastopaloa, jotka ovat levinneet satojen hehtaarien alalla. Itä-Suomen kannalta pahin tilanne on Juuasta ja Lieksasta edelleen koilliseen, josta savua tulee Suomeen.

Pohjois-Karjalassa savua on havaittu viime päivän erittäin paljon. Savu on ollut haistettavissa ja nähtävissä ja siitä on aiheutunut useita erheellisiä hälytyksiä, joissa savun on luultu tulevan paikallisesta tulipalosta.

Torstaina pelastuslaitoksen pyynnöstä sisäministeriön kustantama palolentokone lensi lisälenkin Pohjois-Savossa ja varmisti, etteivät Ylä- ja Koillis-Savon savuhavainnot aiheudu oman alueen metsäpalosta.

Havaintojen mukaan savua oli paikoin paljon, mutta se hälveni iltapäivää kohden.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.