Venäläiskonetta epäillään alueloukkauksesta – tapaus tältä aamulta

Venäläisen lentokoneen epäillään loukanneen aamulla Suomen ilmatilaa, kertoo puolustusministeriö. Kyse on Tupolev TU-154 -matkustaja-/kuljetuskoneesta.

Epäilty alueloukkaus tapahtui Suomenlahdella Porvoon edustalla seitsemän aikaan. Rajavartiolaitos selvittää asiaa.

Puolustusministeriön viestintäpäällikön Max Arhippaisen tietojen mukaan loukkauksen kesto oli "lyhyehkö". Se tapahtui lähellä reittiä, jota venäläiskoneet käyttävät lennoilla Pietarista Kaliningradiin. Alueella on tapahtunut ilmatilaloukkauksia aiemminkin.

Arhippainen ei kerro, miten venäläiskoneen tunnistus tapahtui ja nousivatko esimerkiksi Suomen Hornetit tapauksen johdosta ilmaan.

Ulkoministeriö päättää, ollaanko Venäjään yhteydessä epäillystä ilmatilaloukkauksesta.

Epäilty ilmatilaloukkaus on viides tänä vuonna, mutta aiemmat ovat muiden kuin venäläisten ilma-alusten tekemiä. Edellinen venäläiskoneiden ilmatilaloukkaus tapahtui lokakuussa 2016, jolloin kaksi hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa suunnilleen samalla alueella kuin tämän aamun epäilty loukkaus.

 

Uutista täydennetty 5.12. kello 12.24.

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.