Venäläisohjelma kuvaa venäläislapsen riistoa Suomessa

Venäjän valtiollinen 1-kanava näytti tänään ensimmäinen jakson minisarjasta, joka kuvaa venäläisnaisen ja suomalaismiehen lapsen huoltajuustaistoa. Sarjan juonessa on selviä yhtäläisyyksiä kolmen vuoden takaiseen Rimma ja Paavo Salosen Anton-pojasta käymään kiistaan.

Sarjan kotisivulla olevissa päähenkilöiden esittelyteksteissä hyödynnetään venäläisistä vallitsevia positiivisia ja suomalaisiin liitettäviä negatiivisia stereotypioita.

Suomalaisen Niklaksen kanssa avioitunutta venäläistä Irinaa luonnehditaan kauniiksi ja tunteelliseksi naiseksi, joka kärsii suomalaisen miehensä tunnekylmyydestä.

Niklas puolestaan kuvataan harkitsevaiseksi ja saidaksi mieheksi, jota ärsyttää vaimon sosiaalisuus ja tunteellisuus. Näistä asioista kumpuaa myös heidän välilleen syntyvä riita.

Niklaksen äiti vastusti poikansa avioliittoa venäläisen kanssa. Äiti haluaa Niklaksen eroavan Irinasta ja naivan työkaverinsa Tiinan.

Irina tapaa lopulta pietarilaisen Aleksein, josta tulee hänen pelastajansa. Viime vuonna tehtyä sarjaa kuvattiin muun muassa Suomessa ja Pietarissa. Mukana on suomalaisnäyttelijöitäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.