Venäläistoimittaja hakee turvapaikkaa Suomesta

Venäläistoimittaja hakee poliittista turvapaikkaa Suomesta, kertoo Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (Finrosforum) verkkosivuillaan.

Finrosforumin mukaan Jelena Maglevannajaa on uhkailtu kotimaassaan hänen kirjoitettuaan kidutuksesta vankiloissa. Hän jäi Suomeen osallistuttuaan tiistaina päättyneeseen Finrosforumin seminaariin.

Toimittaja jätti turvapaikkahakemuksen Helsingissä Malmin ulkomaalaispoliisille toissapäivänä. Hänelle osoitettiin majoitus Kyläsaaren vastaanottokeskuksesta, kertoi Finrosforumin jäsen Anu Harju STT:lle.

Maglevannaja on työskennellyt Volgogradin Svobodnoje Slovo -sanomalehdessä ja kirjoittanut etenkin tshetsheenivankien kidutuksesta myös ihmisoikeusjärjestöjen julkaisuihin. Hänet tuomittiin toissa viikolla Volgogradissa sakkoihin vankeuslaitoksen halventamisesta.

Toimittaja sai 4 600 euron suuruisen sakon kirjoitettuaan tshetsheenivangin kiduttamisesta volgogradilaisessa vankilassa. Maglevannaja on Finrosforumin mukaan vakuuttanut, että tiedot kidutuksesta ovat todenmukaisia ja sakkotuomio olisi siten laiton.

Suomessa Maglevannajan turvapaikan hakupäätöksestä kertoi Uusi Suomi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.