Suomalaisjohtajat: "Maineen menetys netissä pahempi uhka kuin toiminnan lamaantuminen"

Suomalaisjohtajat pitävät verkkorikollisuuden riskejä merkittävinä, mutta eivät koe sen uhkaavan erityisesti oman yrityksensä toimintaa, selviää tietoturvayhtiö Stonesoftin Taloustutkimuksella teettämästä Yritysjohto ja verkkorikollisuus -barometrista.

Verkkorikollisuuden aiheuttamat riskit ovat yritysjohtajien mielestä jopa suurempia kuin tuotekehitykseen, teknologiaan, liiketoimintaympäristöön tai rahoitukseen liittyvät riskit.

–Suomalaisjohtajat tuntuvat kuitenkin luottavan lujasti oman yrityksensä suojautumiskykyyn. Valtaosa, eli 91 prosenttia vastaajista koki oman yrityksen nykyisen suojautumisen riittäväksi, toteaa Stonesoftin toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimo.

Suomalaisjohtajien mielestä verkkorikollisuuden aiheuttamat riskit liittyvät erityisesti niiden yrityksen maineelle aiheuttamiin kolhuihin tai asiakastietoihin liittyviin ongelmiin. Sen sijan yrityksen toiminnan lamaantumista ei koeta realistiseksi uhaksi.

Barometrin mukaan suomalaisyritykset kuitenkin varautuvat uhkiin. Viimeisten 12 kuukauden aikana yritykset ovat panostaneet verkkorikollisuuden uhilta suojautumiseen jonkin verran aiempaa enemmän.

Barometriin vastasi yhteensä 200 henkilöä suomalaisyritysten talous-, ja tietohallinto- sekä ylimmästä johdosta. Tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.