Vesijohdossa havaittiin vuoto Kuopiossa: vedenjakelu keskeytyy sairaalassa

Kuopion Savilahdessa Niuvantien läheisyydessä on havaittu lauantaina 30.12. vesijohtovuoto. Kuopion Veden mukaan vuotokorjaus täytyy aloittaa välittömästi.

Vesijohdon sulkeminen aiheuttaa vedenjakelun keskeytyksen Harjulan sairaalalle sekä yliopiston Canthian kiinteistölle. Vuoto ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut Kuopion yliopistollisen sairaalan toimintaan.

– Muutama viikko sitten meillä oli vuoto samoilla seuduilla, eikä se silloin vaikuttanut KYSiin. Toivon mukaan ja todennäköisesti se ei vaikuta nytkään, verkoston päivystävä työnjohtaja Petri Pucilowski Kuopion Vedestä kertoo.

Vuotavan putkisto-osuuden sulkeminen voi aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä keskustan pohjoisen puoleisilla alueella. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja lisäksi pyykinpesua on syytä välttää.

Pucilowskin mukaan ilmoitus ruskeasta vedestä on tullut muun muassa Niuvan sairaalasta.

– Vuoto on todennäköisesti isompi kuin muutama viikko sitten, oireet ovat sellaiset. Kyseessä on todennäköisesti sama putki kuin viimeksikin, se on nyt varmaan pettänyt lähialueelta toisen kerran, hän arvelee.

Kuopion Veden tavoitteena on saada vuoto korjattua alkuillan aikana.

– Mutta se on arvio, työt ovat vasta aivan alussa, Pucilowski painottaa.

Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Vedenlaatuhäiriöistä voi olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen,numeroon 017 185 362.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.